Jag vet att det kanske låter lite löjligt, men för mig har möjligheten att göra egna, hemmagjorda julköttbullar verkligen varit en sjukt viktig del i att kunna leva ett fullvärdigt liv som vegetarian
Farsan uppfostrade mig och mina två bröder på en strikt diet av husmanskost (och nyhusman, dvs typ spagetti och köttfärsås) och julbordet dignade alltid av revbensspjäll, brysselkål, hemmagjorda rödkåls och rödbetssallader samt fem olika sorters sill
Sill & Lax På första delen av julbordet är det mesta hämtat från havet, med lax och sill. Sivs löksill (hade varit lagom att göra dubbel sats) Brantevikssill (hade varit lagom att göra på 0,5 kg sill, inte 1,5 kg som vi gjorde. ) ) Husets inlagda sill (gjorde på 2 burkar vilket räckte bra till julafton + en liten burk till mellandagarna) senapssill (köpte en burk färdig sill vilken INGEN ens rörde. skal från 1 apelsin + apelsinsaften, vitvinsvinäger, salt, olivolja) ruccolasallad (ruccola i bottnen, galiamelon i bitar, skivad rödlök, salt & peppar) Janssons frestelse Julskinka & kött köttbullar prinskorv senap Mamma & Pappas hemmagjorda brunkål Mormor Sivs leverpastej rödbetsallad (gjorde på 1 kg. jordgubbsröra Skriv ut receptet med eller utan bilder, klicka här (Print Friendly) 0,5 kg sill
Själv åt jag, eftersom jag bara äter vegetarisk mat en hemmagjord vegetarisk sill (recept kommer inom kort), toskanska biffar och ugnsrostad rödkål med chèvre vilket är två av mina personliga favoriter från julbordet
Hemmagjord majonnäs. På midsommarbordet är sill ett måste och det här blev årets variant. 1 burk hela filéer matjessill (à 570 g). Låt sillen rinna av och skär den i ca 3 cm breda bitar. 1 burk hela filéer matjessill ( 570 g)