Glöggkalas
Matarkivet | Mat, kärlek och mera mat
Matarkivet | Mat, kärlek och mera mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 flaska rött vin
  • 1 hel kanelstång
  • 20 kryddnejlikor
  • 1 tsk mald ingefära
  • 4 hela kardemummakärnor, krossade i mortel
  • 3 dl strösocker (börja med 2 dl om du inte vill ha den så söt)
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 vaniljstång, delad på längden
  • 2 msk brunt socker
  • 2-3 stjärnanis
  • 2 tsk mald kanel
  • 50 st
  • 1 kg blandfärs
  • 2 ägg
  • 1,5 dl ströbröd
  • 1 dl grädde
  • 1 gul lök, finhackad eller
  • 1 msk lökpulver
  • 2-3 tsk salt
  • vitpeppar
  • 1,5 tsk kryddpeppar
  • 1 burk matjessill, hackade
  • 2 hårdkokta ägg, kalla, hackade
  • 4 msk majonnäs
  • 4 msk creme fraiche
  • 1/2 bunte dill, finhackad
  • 1/2 bunte gräslök, finhackad
  • 18 st
  • 18 urkärnade dadlar
  • 9 skivor ordentligt bacon

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.