Om inte pappa gjorde det vi kallade "kul-gröt", eller sagogryn, dvs potatisstärkelse i form av kulor som man kokade i mjölk och serverade med en stor klick smör i mitten
Jag gjorde mig besväret att räkna ut näringsvärdet i gröten och jämföra det med Sempers milda havregröt som jag har förstått att många väljer att ge som första gröt, dessa värden inom parentes
NÄr jag var liten och gick hos dagmamma så blev jag tvingad att äta hennes äckliga havregröt, jag kommer så väl ihåg att jag verkligen satt och klöktes när jag åt den
Hon fick havregröt och hon verkar gilla det. Vi passade faktiskt också på att byta till en annan barnsjuksköterska då hon vi haft har varit sjuk i princip varje gång vi varit där och hon som vi bytte till är vi dessutom bekanta med sedan tidigare då hon faktiskt köpte huset som jag växte upp i
smaka av med salt och peppar och några matskedar creme fraiche. låt fräsa tills det riktigt knäpper i majsen, smaka av med salt och peppar och en driva finhackad persilja om så önskas (min persilja var tyvärr slut så vi tog enligt sonen en fnutt spiskummin)Detta åt vi med kokt potatis och kokta morötter
Koka upp mjölken i en tjockbottnad kastrull, sänk värmen och tillsätt havregryn, salt och kryddor. Låt blandningen sjuda på svag värme i ca 10 minuter eller tills havregröten är tjock och krämig. 5 dl mjölk
Baka ut direkt (Dela degen i bitar, rulla dem till bullar och "platta till" dem lätt med handen. Lägg havregrynen i en skål och häll över ½ l mjölk, låt svälla några h
Blanda ingredienserna till havregröten och micra det till en gröt. Ja herre jisses vad en helg kan gå fort, vi har hunnit med att bara vara och även hälsat på den äldre sonen i Umeå