Har du provat att "baka" gröten i ugnen. Den här ugnsbakade gröten fungerar lika bra som smarrig frukost som gott och nyttigt mellanmål och faktiskt också som kaka till kaffet
Ett annat tips är att ha i lite kanel eller malen kardemumma i gröten – det är riktigt jättegott. Frukosten kan lätt bli enformig och man äter samma sak om och om igen
Det doftar ljuvligt i hela huset när gröten gräddas och jag älskar att sätta mig ner med gröttalltiken tillsammans med en kopp nykokt kaffe ♥ Såna stunder ger mig så mycket livskvalitet
Sen kan du slänga ner en valfri degvätska i gröten och värma upp det till fingervarmt. Idag fick det bli ostgratinerade grötmackor♥ Recept på bullarna kommer här
Den här gröten är glutenfri och gjord på quinoaflingor. Vår- och sommarmornar kan vara nog så kyliga och ruggiga, det fick vi ju bistert erfara för någon vecka sedan när den goá vårvärmen i slutet av april i ett nafs förbyttes mot snöglopp och isande vindar
Ugnsbakad gröt låter kanske inget vidare men är väldigt gott. Perfekt istället för smörgås. Jag gillar att kunna förbereda på söndagen inför veckan så jag har lite frukostar och mellanmål klara
När det blir varmare ute blir jag mindre sugen på att ställa mig och koka gröt på morgonen. För nåt år sen var "overnight oats" eller "oats in a jar" en hypad frukost på sociala medier, men det är först nu som jag fallit för den
Jag kokar gröten med vatten, låter den svalna lite, medan gröten kokar så förbereder jag puddingen med gourmet Pro genom att blanda den med lite vatten och få till önskad tjocklek
Under tiden gröten kokar så skala bananen och skiva den i bitar. När gröten är fast och allt vatten har kokat in (tar ca 3 minuter) så häll upp gröten i skålen med blåbären i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.