Höst förrätt recept

Höstig kålsoppa med rotfrukter

Höstig kålsoppa med rotfrukter

Skagentoast – en klassisk förrätt med smak av kräftskiva. På hösten passar soppa så himla bra. Glutenfritt, Höst, laktosfritt, rotftukter, skördetid
Höst och älgstek

Höst och älgstek

Till förrätt blev det kronärtskockor med smör, citron och havssalt. Hösten är här med älgmiddag   Jag tror alla har märkt att dagarna har blivit kallare och luften mer frisk
Middag med höstens smaker

Middag med höstens smaker

-)Istället för förrätt fick barnen crostini toppade med kantarell-cream cheese, rostade pinjenötter och timjan

Sommar och höst

Passar bra som tillbehör kalla eller varma i förrätter och varmrätter. Hösten spenderades alltså på flygplatser, hotell, i en foodtruck och sju europeiska städer där vi fick äran att representera svensk matkultur
Champinjonsoppa – höstens comfort food

Champinjonsoppa – höstens comfort food

Milt och lent som en stimma sol innan de tunga höstregnen börjar. Champinjonsoppa är verkligen höstens comfort food – som gjort för en dag när man vill äta något gott utan att tillbringa timmar i köket
Rödbetor med chèvre och valnötter

Rödbetor med chèvre och valnötter

Åt middag med ett par vänner i helgen och vi ville ha lite hösttema på maten så till förrätt blev det rödbetor med chèvre och valnötter
Chèvreöverbakade rödbetor

Chèvreöverbakade rödbetor

En lite annorlunda "höstig" förrätt. Just chèvreost tillsammans med rödbetor är en mycket bra smakkombination
Pumpapaj vegan

Pumpapaj vegan

Ett säkert tecken på att hösten är här är att butikshyllorna börjar fyllas på med pumpor i alla dess storlekar och färger
Räktoast med cream cheese & guacamole (low carb)

Räktoast med cream cheese & guacamole (low carb)

Hösten är verkligen vacker. Funkar jättebra till förrätt (halvera portionen då) eller en lätt middag. Nästa vecka är det höstlov och många av mina kunder är bortresta så jag kommer faktiskt vara ledig måndag och tisdag, så skönt
Hummersoppa med pilgrimsmusslor

Hummersoppa med pilgrimsmusslor

I samband med att hösten börjar i alla fall jag längta efter värmande soppor. Den enda ändringen jag gjorde var att ha i kräftstjärtar för att göra det lite matigare och göra dubbel sats, eftersom ursprungsreceptet var en förrätt

Smördegspuff med svampstuvning

Hösten är väl verkligen svampens tid, eller hur. Den här gången blev det smördegspuffar med svampfyllning, en rätt som påminner om varma mackor med svampstuvning som mamma gjorde när jag var liten, och som funkar både som varmrätt och förrätt