Vispaihop mjöl ochhälftenav mjölken till en slät smet. Tillsätt salt ochrestenav mjölken. Kärna ur och klyfta äpplet, och stek klyftorna mjuka i en stekpanna med smör
Häll på restenavsmetenochlägg på restenav äppelklyftorna. Lägghälftenav klyftorna översmeten. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner ismetentillsammans med smält smör och mjölk
Hällöversmetenoch tryck irestenav äppelklyftorna. Lägghälftenav klyftorna i botten på formen. Blanda mjöl, bakpulver ochvaniljsockeri en bunke och blanda ner det iäggsmeten
Hälli mjölk, småsjud sakta på låg värme utan lock till en tjock gröt (det tar sinrundligatid). Vispa ut mjölet med hälftenav gräddmjölken och låt stå för att svälla i en timme
Tärna äpplena, lägg dem i en kastrull ochhäll på vatten, rom och socker. Koka quinoanenligtinstruktionerna på förpackningen (brukar innebära att man kokar upp dubbelt så mycket vatten som quinoa, hälleri fröna när vattnet kokar och sjuder på svag värme under lock en kvart), men skippa saltet