Jag ääälskar svamp och allrahelst gula kantareller. Har genom åren fått av min far som alltid varit skogsmulle själv och plockat både bär och svamp till halva släkten
Lägg i köttet i en ugnssäker form, lägg över svampen och häll såsen över. En skogspromenad i lördags gav en påse kantareller och fläskfilé var redan upptagen ur frysen
Lägg i köttet i en ugnssäker form, lägg över svampen och häll såsen över. En skogspromenad i lördags gav en påse kantareller och fläskfilé var redan upptagen ur frysen
Allt på plåten med det flytande guldet ringlat över. Mat i ugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylld med parmalindad kycklingfilé som jag fyllde med parmesanost och färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök och svamp
Att plocka svamp var däremot ingen syssla som jag växte upp med som barn. Nu har jag ett större intresse för svamp då jag tycker om att använda den i olika rätter när jag lagar mat, men min svampkunskap är väldigt begränsad
Men svampen i dagens middag den har jag minsann plockat och rensat själv. Jag har provat i flera år att strö ut svamprenset i olika delar av trädgården utan resultat och då bor jag ändå i en skog
Nu är den färggranna hösten här och med den så mycket god svamp i skogarna. Själv gillar jag att plocka svamp eller rättare sagt kantareller… för det är den svamp jag kan
Skogens guld tog sig ett smörbad. Svamp, svamp, svamp. Risotto på skogens guld. Vi utlovade ju lite inspiration till recepttävlingen Robertson loves Sweden och oktober månads råvara svamp, och är här den