Nu är den färggranna hösten här och med den så mycket god svamp i skogarna. Så igår när min make kom hem efter en lång dag på jobbet så gjorde jag en supergod kantarelltoast med parmesan och persilja efter ett recept av Markus Aujalay
Att plocka svamp var däremot ingen syssla som jag växte upp med som barn. Jag hade gärna gett mig ut i skogen idag med någon kunnig svampplockare, men nu är det mina ben och fötter som sätter stopp för en härlig stund i naturen
Börja med att lägg svampen i en torr stekpanna och värm tills allt vatten är borta. Smaka av med salt och peppar och ev lite mer grädde om såsen känns för tjock
Den glutenfria cannelonin är gjord av majs och kommer från Senza Glutine, och den fyllde jag med en röra av grönkål och fetaost, innan en smakrik tomatröra och lite mer fetaost och grädde fick kröna skapelsen
Lägg i ett tinat älgskavs block i stekpannan, skrapa med en gaffel så att det blir tunna bitar. Stek sedan älgskavet tillsammans med löken och kantarellerna
Innan jag startar dagen på riktigt tänkte jag lägga ut nästa rätt i söndagens meny, nämligen varmrätten som blev fylld fläskytterfilé som jag helstekte och serverade med potatisgratäng
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.