Bryn i järngryta på hög värme i olja. Skicka med e-post. 1-2 kg uppskuren lammbogmed ben. Sätt in grytan (med lock) i ugnen 3-4 timmar på 150 grader. 1-2 kg uppskuren lammbogmed ben
Bryn köttet i stekpanna och lägg över i en gryta. Det traditionella italenska köket använder kalvlägg till osso bucco, men det går lika bra med kalvbog, lammbog, lammlägg eller oxlägg
Stek choritzokorven tills den fått vacker stekyta, lyft upp den ur grytan och fortsätt med att steka lammköttet tills det fått en vacker färg, lägg till sist i tomatpuren och alla örterna samt ramslökspastan
Lägg kött och lök i en gryta och häll på vatten så det täcker och lite till. Spola på med varmt vatten och skölj med hjälp av handen tills vattnet är mjölkvitt
Lägg i en stor gryta och fyll på med vatten så de täcker köttet och salta. Det är i slutändan ganska enkelt att reglera tiden i grytan för att få ett mört kött som är färdigt när det börjar släppa från benet
1,5 kg lammkött för grytamed eller utan ben, hel fin lammnacke (som jag tycker är det godaste på lammet för gryta) benfria grytbitar eller skivadlammbog
Marinerat lammkött med snabbesök på grillen innan det åker ner i grytan. Börja med marinaden. Grytor är ju alltid gott, men den här grytan är verkligen godare än god och bland det godaste jag ätit på länge