JUL, SENAP & HEMMA. Kan inte riktigt förstå varför inte vi gjort egen senap innan. Fram tills förra veckan vill säga, för då köpte jag hem en burk senapspulver och blandade ihop en väldigt enkel och ack så god senap alldeles själv
Det går att variera fritt med de olika beståndsdelarna och kryddorna utifrån vad man är sugen på och vad man gillar, men jag rekommenderar absolut att ha ganska mycket senap och vinäger i
Blanda senaps pulvret med vatten. 2 msk colemans senapspulver. Tillsätt äggulorna, salt och peppar. Tillsätt oljan under vispning först droppvis och sedan i en fin stråle
Smaksätt gärna med senap, tomatpuré eller något annat gott. Receptet nedan är ett toppenbra grundrecept att använda sig av och så kan man tillsätta extra kryddor om man vill det
Det här receptet är ett grundrecept för veganska hamburgare och en vegansk hamburgerdressing som jag utvecklat under lååååång tid, och som jag nu anpassat för att kunna lagas med Anammas formbara färs
Blanda i dragon, grädde, senap och citronsaft. 1 msk dijonsenap. Men sås blev det över så om ni är 4 (som grundrecept brukar vara), ha bara mer kyckling för såsen räcker ändå. 1 msk dijonsenap
Gravad lax - grundrecept. Till gravad lax är det många som uppskattar gravlaxsås, själv är jag inte direkt förtjust i det då det är för mycket senap för min smak
Detta är för mig ett grundrecept som man kan variera efter tycke och smak. Jag funderar på att bryta av med fransk senap men har fått tips om både finhackat äpple och smulad ädelost i
Den är stark som attan, men har en perfekt balans mellan vinäger, vitlök, chili och sötma som gör att den både kan användas i marinader, eller direkt på maten på samma sätt som ketchup eller senap
Grundrecept på inlagd sill. Den använder jag sen alltid som bas till smaksatta sillar, typ senapssill. I en del recept kan man läsa att man bara ska använda en urvattnad saltsill som den är och blanda med till exempel en senapssås, men då blir det en väldigt smaklös sillanrättning