Jag kommer i och för sig ihåg att vi försökte göra en grovkornig variant för några år sedan men den blev inte alls god och efter det har vi nöjt oss med att köpa
Dagen till ära serverar jag er ett riktigt bra recept på inkokt lax. Karin / bevemyrs blogg. I nästa blogginlägg får ni tips på riktigt goda tillbehör till laxen
Blanda äggulor, vinäger och dijonsenap, gärna med elvisp. Om majonnäsen blir hårdare än du vill ha den kan du späda den med nån matsked vatten i smal stråle på slutet
Och det här medspråkförbistringen… I Sverige är köttbullar stekta och frikadeller kokta. Naturligvis skal de serveres med kogte kartoffler eller hjemmelavet kartoffelmos og selvfölgelig lingonsylt
Smaken är lätt och mycket mjuk medbra syra och inslag av hallon och söt lakrits. Citronen betraktar vindögt en liten skål med ansjovis och kapris som blandats både med sked och med omtanke
Köttbullarmed kanel, timjan och apelsin. Ni kanske tycker att man ska äta de klassiska köttbullarna på julafton, det förstår jag (det tycker jag med), men om ni är trötta på dem bjuder jag här på några annorlunda köttbullsrecept ur bloggarkivet
Jag lade upp allt på ett stort runt fat, fetan i mitten och dadlarna runtom medvarsin tandpetare i. Het apelsinkycklingmed purjocouscous, recept hittar ni här
*Det här inlägget är ett samarbete med Matsmart. Det kanske är Donald Trumps klimatförenekande eller det faktum att jag ju mer eller mindre jobbar medkopplingen mellan mat och hållbarhet (doh
Denna krämiga allt i ett middag medköttbullar och tortellini är super god, enkel att göra och fördelen är att du lagar hela middagen i en och samma stekpanna
Helgen är slut och söndagen är här, det har varit lugna dagar medträning och god mat. Nu börjar en vecka medett par dagar i Stockholm, företagsjobb och dessutom är det alla hjärtans dag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.