Har plockat in de sista tomaterna från stugan. Svårt att få dem att mogna bra i efterhand tycker jag så lördagspysslet här blev att göra marmelad på allihopa
Eftersom det finns en gräns för hur många stekta grönatomater man kan äta lånade jag inspiration från min syster som pratade lyriskt om den grönatomatmarmelad med citron och ingefära som hon gjort av sina omogna tomater
Eftersom jag inte vet riktigt vad jag ska äta marmeladen till, och vad man kan använda den till i matlagning så avvaktar jag lite innan jag offrar dessa härliga grönatomater
Häll upp marmeladen på rengjorda, helst varma, glasburkar. 11/2 kg grönatomater. 12 dl vattenTärna tomater och äpplen i små bitar, låt dra med sockret och saften från en citron
Marmelad och sylt. Plommonmarmelad med lakrits. Plommonmarmelad med ingefära. Mirabell marmelad. Getostädel på glutenfritt tunnbröd med plommonmarmelad