Godaste hollandaisesåsen recept

Hollandaisesås

Hollandaisesås

Hollandaisesås. Hollandaisesås är en jättegod sås till fisk. Mild och krämig med lite syra från citronen
Hollandaisesås och vitvinsås till fina fisken!

Hollandaisesås och vitvinsås till fina fisken!

Här kommer ett enkelt recept på hollandaisesås som passar till fisk och grönsaksrätter. Det funkar inte att värma den här såsen, inte för mig i alla fall så ät den direkt eller ljummen
Enkel hollandaisesås med saffran

Enkel hollandaisesås med saffran

Här har vi provat att smaksätta hollandaisesåsen med de orangea trådarna och det blev riktigt bra, till en bit varmrökt lax passade den extra fint
Snabb Hollandaisesås

Snabb Hollandaisesås

Vi kör vidare på citrontemat. Hollandaisesås är ju så himla gott (som alla hemmagjorda smörsåser…) men jag kan tycka det är lite drygt att hålla på med vattenbad och smälta smör etc
Hollandaisesås

Hollandaisesås

Kvällens middag bestod av färsk lax i ugn med hemmagjord hollandaisesås, första gången jag gjorde en
Falsk hollandaisesås med brynt smör

Falsk hollandaisesås med brynt smör

Ibland så har man bara inte lust eller orken att göra en riktig hollandaise, då är detta ett ypperligt alternativ som sås för dig som vill ha en god sås till fisk
Vit Sparris med Hollandaisesås

Vit Sparris med Hollandaisesås

Jag är sjuk. Det är jag väldigt sällan. Alltså så sjuk att jag stannar hemma från jobbet. Ont i halsen, feber och värk i kroppen
Vit sparris med hollandaisesås och räkor

Vit sparris med hollandaisesås och räkor

Hollandaisesåsen är en variant av bearnaisesåsen vi brukar göra, inget smör som behöver skiras och vattenbad som ska badas, nej här kör vi enkelt och lättfixat
Vit Sparris med Hollandaisesås

Vit Sparris med Hollandaisesås

Jag är sjuk. Det är jag väldigt sällan. Alltså så sjuk att jag stannar hemma från jobbet. Ont i halsen, feber och värk i kroppen
Lax med hollandaisesås

Lax med hollandaisesås

Det blev lax med hollandaisesås och visst är det gott med hollandaisesås till fisk nån gång ibland, ljuvligt gott verkligen, men att kalla det för kungen bland såser tycker jag är lite att ta i, en god bea är minst lika god om inte godare och aioli med