Om du inte tål mandel föreslår jag att du i stället ökar på med motsvarande mängder durramjöl och rårismjöl, och hoppar över bittermandel samt mandelhacket i strösslet
Den sistnämnda bidrar både med sötma och gör kakan, tillsammans med yoghurten väldigt saftig. I en annan skål vispa ihop smör, honung och citronzest med hjälp av en elvisp tills du får en krämig massa
Ta ut kakan när den är färdig, gör ett stickprov. Blanda en del av grädden med hallonsylt (mängden är ungefärlig, beroende på hur mycket fyllning man vill ha), bred på blandningen på ena tårtbotten, lägg på den andra botten och stryk sedan upp tårtan med den grädden som inte blivit blandad med sylten
Tryck ner äppelbitar, hallon, blåbär, plommon eller vad du vill. Som bagare på Solhaga Stenugnsbageri får jag absolut inte säga att den här kakan är glutenfri, vi har ju mjöldamm i lokalen
Du kan om du hellre vill det göra kakan som en paj i en låg form. Jag har också gjort tarten på exakt samma sätt vid två andra tillfällen, men då medplommon av två olika sorter från våra överdådiga plommonträd
(Glutenfri) Plommonkakamed ingefära. Den är glutenfri, men givetvis kan du byta mandelmjölet och fiberhusken mot siktat vetemjöl och dessutom kan du givetvis använda vanligt socker
Läs mer om sojaprodukter och hälsa här… Glutenfritt fullkornsbröd och andra naturligt glutenfria spannmålsprodukter bidrar också med en hel del protein, liksom nötter och fröer
Använd glutenfritt ströbröd, kokosflingor eller Po-fiber att bröa med. Täck kakanmed resten av citronkrämen och garnera med något du tycker passar, t ex plommon, druvor eller aprikoser
Bakade därför denna glutenfriakaka till Skördefesten igår. Bred ett lager över kakan och häll resten i en spritspåse och spritsa ett mönster med valfri tyll