Det har verkligen aldrig fungerat att göra glutenfrignocchi hur jag än mixtrat mig fram. Med sötpotatis, glutenfria mjölmixer, paleorecept, lchf-recept, blivit knäpp
Da Carla tillverkar även jättegod färsk, glutenfrignocchi. Tidigare berättade jag för er att jag hittat så god färsk glutenfri pasta från da Carla när jag besökte Paradisets Matmarknad i Stockholm
Jag hittade ett recept på hemgjorda glutenfriagnocchi när jag gjorde FODMAP-behandligen hos Belly Balance nyligen (man får tillgång till massa FODMAP-recept när man gör behandlingen där), så jag gjorde dem
pasta med ägg, vegan, en grön pasta och gnocchi – klassiska kokta pastabollar av potatis. Hemmagjord naturligt glutenfri pasta som du kavlar i pastamaskin och som smakar lika gott som ”vanlig” hemmagjord pasta
Sötpotatis är oftast lite blötare, så du behöver använda mer (glutenfritt) mjöl och mindre ägg för att få ihop en deg (som ändå kommer att vara mer kladdig än vanlig gnocchi-deg
Glutenfri förstås och med extra fibrer. En av mina snabbrätter som vi ofta slänger ihop när vi är trötta, har tränat sent och vill ha lagad mat men – snabbt, snabbt som tusan, är gnocchi med min tomatsås
Jag gjorde egna gnocchi för ett tag sedan och blev helt såld (la upp receptet här). Sagt och gjort, det blev sötpotatisgnocchi till middag en söndag här hemma
Testade att göra gnocchi av sötpotatis igår, glutenfri dessutom. 250 g sötpotatis (ca en stor), 2 dl glutenfritt mjöl, 1 ägg, salt. 2 dl glutenfritt mjöl