Inte alla vill stå inne i köket och envisas med komplicerade kakor eller vänta på att bullar ska jäsa, men många vill ändå ha en kaka till kaffet, då är rulltårta lösningen
Spröda och goda glutenfria småkakor med sylt. Den här gången använde jag jordgubbssylt eftersom jag tyckte att det passade bra till midsommarfikat, men det klassiska är att använda hallonsylt
Så då vispade jag ihop en Leila-kladdkaka. Det var väldigt länge sen jag gjorde kladdkaka. GlutenfriLeila-kladdkaka50g smör1/2 dl matolja2 ägg1dl strösocker1dl farinsocker2 1/2dl Lailas gula mix4msk kakao2tsk bakpulver1tsk vaniljsockerSätt ugnen på 175 grader. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter
När en av döttrarna fyllde år tidigare i år så bjöd hon på långpannerutor med Philadelphiaost, ett recept som tydligen cirkulerat en del i bakbloggsvärlden
Jag gjorde en egen vaniljkräm och fyllde med, men den "försvann" in i rulltårtan efter att den hade fått stå några timmar och den blev lite svårrullad för det blev lite "halkigt" med vaniljkräm, smaken var ju god och den blev saftig men istället ville jag nog gjort en vaniljssmörkräm eller philadelphiafyllning om jag väntade gäster