Den här gången valde jag att fylla min rulltårtamed äppelmos efter säsong, men det går självklart bra att använda sylt, mosade bär, smörkräm eller något annat som man tycker är gott också
Lägg rulltårtanmed skarven ner och låt den svalna invirad i bakplåtspapperet. Vispa Milda Visp och spritsa lite grädde på varje skiva, servera med valfria färska bär eller frukt
Jag gjorde en egen vaniljkräm och fylldemed, men den "försvann" in i rulltårtan efter att den hade fått stå några timmar och den blev lite svårrullad för det blev lite "halkigt" med vaniljkräm, smaken var ju god och den blev saftig men istället ville jag nog gjort en vaniljssmörkräm eller philadelphiafyllning om jag väntade gäster
Mät upp kakao, potatismjöl, glutenfri mjölmix och bakpulver i en skål. Bred på tryffelsmeten på kakan och rulla ihop från långsidan och lägg den med skarven nedåt
Rulla ihop från långsidan och lägg rulltårtanmed skarven ner. Bred fyllningen på rulltårtan. Klä en långpanna som är 20x30 cm med bakplåtspapper. Grädda rulltårtan mitt i ugnen i ca 5 minuter till lagom färg
Den glutenfria cannelonin är gjord av majs och kommer från Senza Glutine, och den fyllde jag med en röra av grönkål och fetaost, innan en smakrik tomatröra och lite mer fetaost och grädde fick kröna skapelsen
Mät upp kakao, potatismjöl, glutenfri mjölmix och bakpulver i en skål. Bred på tryffelsmeten på kakan och rulla ihop från långsidan och lägg den med skarven nedåt
I med mjölk/grädde och blanda. 3 ägg2 dlsocker2 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1/2 dl grädde/mjölkblåbärssylt, ca 2-3 dlBörja med att vika sidorna på ett bakplåtspapper så att fyra "väggar"bildas, lägg pappret i en långpanna
Ni som själva bloggar vet att det tar ganska mycket tid, och emellanåt har jag faktiskt känt mig lite trött på alltihop och till och med funderat på att lägga av
När inte solen skiner varje dag får man ta till andra lösningar som piggar upp humöret, som en glutenfrirulltårta till exempel, den här är väldigt saftig och krämig
Krydda ytterfilén runt omBryn den i stekpannan så att den får stekytaTa upp den och skär den mitt i, som en ficka som du kan lägga fyllningen iTärna tomaterna och grovhacka basilikanta hälften av fetaosten och smula ner tillsammansmed tomathacket, krydda lite med svartpepparFyll ytterfilén med röran och smularesterande av fetaosten på toppenStäll i mitten av ugnen 175 grader i ca 40 minuterSkiva under tiden champinjonerna och stek domTa ett uppläggningsfatLägg först
Färdig glutenfri tårtbotten från frysdisken på Coop Mega, TACK för att det fanns. Jag fick en uppgift till bröllopsdagen av min väninna och det var att bidra med något till dessertbordet
Den här gången blev det en matig, lite grövre, glutenfri variant, som är lätt att ha att göra med, och som passar jättebra dels att äta som de är, dels att fylla med något smaskigt och kanske gratinera i ugnen
I dag skulle det få bli något gott till kaffet, och eftersom jag nyligen har fått diagnosen Dermatitis herpetiformis alltså på svenska glutenintolerans, så ska det självklart bli något glutenfritt
En färdig glutenfri fryst tårtbotten. Jag fick en tårtbotten över efter att jag gjorde tårta till bröllopet förra helgen och i kylskåpet och skafferiet fanns alla ingredienser till en smarrig tårta, dessutom skulle jag till en väninna på middag så jag gjorde den här tårtan och tog med mig istället för en blomsterbukett i går kväll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.