Gåslever och champagne recept

Gåsamiddag

Gåsamiddag

Till förrätt blev det Vildgåsbröst & gåslever med äpplemarmelad. I dag sammanstrålade vi med goda vänner och åt oss igenom en riktigt skånsk tradition, nämligen Gåsamiddag på Staffanstorps gästis
Jullunch 2012, en minnesruna

Jullunch 2012, en minnesruna

Rik, frisk och ung, härligt brödig med en perfekt elegans och underbar mineralitet som gifte sig som en smäck med gåslever på toast och ål från bondens marknad samt lax på julbordet men även med skinka, sylta mm
Home sweet home

Home sweet home

Sashimi, gåslever, pilgrimsmusslor och hur mycket hummer du än vill äta. Jag riktig känner hur min kropp fått ett ökat sug efter socker och det är just det som fick mig att för några år sedan välja att utesluta sockret helt

Matrelaterad historia - blandat

Timbaler med gåsleveroch tryffel. unghöns med tryffel), Homard en salpicon (hummerragu i stark sås) och Sorbet au Champagne (Champagnesorbet)
Tournedos Rossini – min paradrätt

Tournedos Rossini – min paradrätt

För något år sedan var vi i Paris och jag blev magsjuk efter en middag med gåslever. Skyfflade precis ner en skiva gåslever i soptunnan
Gåsamiddag Följetong - avsnitt 2

Gåsamiddag Följetong - avsnitt 2

Servera gärna ett glas torrt mousserande vin eller champagne till gåslevermoussenHälsar Jeanette på. Gåslevern är inte av fransk majsmatad sort utan en helt normalstor lever från välbehandlade fåglar
Clubba

Clubba

) Svävade på små moln, av gåsleverochchampagne. Fokus på sprit och fest hade faktiskt skiftat till cravings efter tryffelsalami ochgåslever)
10-rättersmiddag del 1 -Crostini

10-rättersmiddag del 1 -Crostini

Vi serverade med tapenade och med gåslever. Ochchampagne så klart. Ringla över olivolja och krydda med flingsalt
Fine dine med våra vänner i Bälinge!

Fine dine med våra vänner i Bälinge!

Gåslever med tillbehör och dito med skagenröra. Från början, vid den senaste middagsbjudningen, hade vi kommit överens om att vi skulle laga mat tillsammans båda familjerna och att temat för måltiden skulle vara forna Sovjetunionen

Message of love – fredagsdrinken

Du tänker tryffel, gåsleveroch ett knippe årgångar champagne. I den spritziga drinken finner man champagne, neutral premiumvodka och frukt från kiwano och granatäpple

Gåslever med äpple och päron

Toppa gåslevern med fruktblandningen. Skär tunna skivor av gås- eller ankleverpatén och lägg på brödet

Det blev bara pannkaka av allt...

En orgie i god mat och goda viner, första platsen tar gåslever med champagneoch tätt efter kommer en alldeles gudomlig Boeuf Bourgogne Mums

Nyårsmeny

Gåslever på toast med Kalamataoliv. Det har varit mycket arbete, en knäoperation och så jul. Castellane Brut Champagne, Frankrike