Skär bort skinnet på en laxfilé och skär ut 4 fina bitar på cirka 150 gram styck. 600 g laxfilé. Skala 8 halvfasta potatisar och skiva ner i mindre bitar
Skär en skåra i varje laxfilé och lägg dem i en ugnsfast form. Kräftfylldlaxfilé med bulgur4 port4 laxfiléer i portionsstorlek1 burk kräftstjärtar i lake1 liten kruka dill2 dl creme fraiche1 tsk sambal oelekSaften av en halv citron2 tsk skaldjursfondSalt & peppar3 dl hel bulgurGrovhacka kräftstjärtarna, hacka dillen och blanda med creme fraiche, sambal oelek, saften av en halv citron samt skaldjursfond. 4 laxfiléer i portionsstorlek
Alternativet är att du köper en bit laxfilé och skär själv. Fördela de äppelfyllda nybakade laxschnitzlarna på heta tallrikar och slå cidersmörsåsen omkring