Här är en supersnabb fudge när man inte har tid eller ork att koka "vanlig"300 g mörk choklad, (ju mörkare och mer bitter, desto mindre söt blir fudgen)1 burk kondenserad mjölk30 g smör75 g pistagenötter 75 g cashewnötter1 msk flytande glykosSmält ihop choklad och kondenserad mjölk på låg värme i en kastrull. 75 g pistagenötter
Det här receptet bör finnas här i arkivet flera gånger om, men för att ingen ska behöva missa(å för det blev en hel del strul med kategoriseringen när jag bytte portal) kommer det ännu en gång
Jag använde kokosolja med smak av kokos och det passade så bra i dessa fudge. med bakplåtspapper. Idag bjuder jag på ett recept på en nyttigare variant av fudge, som smakar hur gott som helst
Häll fudgen i formen och låt stelna. Jag har aldrig varit något riktigt fan av fudge men efter att ha smakat dessa ljuvliga små skapelser är jag till 100% övertygad och omvänd. 1 ½ dl pistagenötter. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 20x30 cm
Saffransfudgemedpistagenötter. Häll fudgen i formen, släta till ytan och låt den svalna i kylen. Kontrollera med en digital kökstermometer eller gör ett kulprov i kallt vatten, när du kan rulla en liten boll utan problem är smeten klar
Istället har jag satsat på att göra saffransfudgemedpistagenötter. Jag utgick från det här receptet på jordnötsfudgemed choklad, men bytte ut jordnötssmöret till tahini
Det var alltså meningen att detta skulle bli saffransfudgemed tranbär och pistagenötter, men jag hade bara en halv påse saffran hemma och det visade ju sig vara allt för lite saffran för att få en gul fin fudge… Så då får det bli vit chokladfudge istället haha
När fudgen har stelnat, skär din rocky road i rutor eller stänger. skalade pistagenötter. Fyll fudgesmeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp