Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. 1 kg benfri fläskkarré, Smör, 1 1⁄2 tsk salt, 2 krm svartpeppar, rivet skal av 1 st citron, 2-3 st pressade vitlöksklyftor, 2 dl hackade färska blandade örter t ex basilika, timjan, rosmarin, persilja, kg mjölig potatis, 3 dl grädde. Stek i nedre delen av ugnen ca 30 min. Fortsätt steka 30 min. Häll grädden på potatisen och stek ytterligare ca 30 min tills köttets innertemperatur är 80°. Relaterat 1 kg benfri fläskkarré
Sätt in en stektermometer in i mitten av köttet. Placera fläskkarrén i mitten av grytan. Det gör inget om sladden till stektermometern gör att det ej sluter helt tätt
Värm en stekpanna tillsammans med lite olivolja. Lättlagad festmåltid á la marinerad fläskkarré med ris, sås och grönsaker passar ypperligt bra nu när det är helt
Tärnat mangokött motsvarande två mangofrukter (frysta tärningar går jättebra). Allt åts på små tortillabröd som stektes snabbt på varje sida till lite färg och värme
Som ni vet så är det kyl och frysskåpsrens som gäller i januari månad, det finns en hel del att fixa en god middag av och hade faktiskt lite frysta örtkryddor som måste användas
Lite besviken blev jag när alla huvudkomponenter var frysta. I stället för att steka i skivor helstekte jag hela biten på låg temperatur länge i lite äppeljuice i stekgryta i ugn
Finhacka den andra löken och stek den i en stor stekpanna. Jag kokade ju fläsklägg till middag en dag, då passade jag på att koka en extra lägg och så en bit fläskkarré