Nåja, när jag ramlar in där så får jag veta att om jag ska vispa maräng så ska jag först frysa äggvitorna och sedan tina dem innan jag vispar för då blir allt så mycket bättre
Eller är du som jag och blandar både kallt och varmt i en salig röra på tallriken. Lax är en självklarhet på julbordet för mig och idag är min gravade lax klar
Den här laxrätten är faktiskt min absoluta favorit när det kommer till lunchlådemat, supergott tillsammans med såväl potatis som någon form av ris eller pasta
Idag blev det en god laxrätt, gjorde en kall persilje- och citronsås till, men kände att den var lite överflödig, det räckte gott med osttäcket som var på laxen
Varje höst tänker jag att jag ska frysa in gräslök, men som så mycket annat blir det inte av. Problemet är att dottern som inte står och ännu mindre går själv än, blir snabbt uttråkad och då är det inte lika kul längre
Om du använder riktig saké så vill jag tipsa om att frysa in lagen efter att du använt den en gång. I morgon ska jag vara med som VIP-bloggare på blogmässan i Malmö (anordnad av Walles & Glantz) och det ser jag fram emot Det blir min första bloggmässa någonsin
Jag använde fryst mango som jag tog ut i början och lät tina. När du är nöjd lägger du röran i botten på en ugnsfast form som är stor nog att precis passa laxen
Släkten har varit här och firat sambon som fyllde förra söndagen. Garnera med skalade räkor, små rullade laxskivor, röd rom, gurka, citron och dillkvistar
Serverade dem som tillbehör till wook men de skulle lika gärna kunna varit en förrätt. När jag var i McLeod Ganj i Indien, där Dalai Lama och exil tibetaner bor, åt jag ofta momossom var en tibetansk variant på dumplings