Det är härligatider som väntar då vi kan äta svenska grönsaker, frukt och bär. Jag har intetidigare provat på att koka körsbär isockerlag, men härom dagen blev jag sugen på något gott och med bigarråer hemma i kylen blev det äntligen dags att prova på att göra sockerlag och koka bigarråer
När sockret smält är dinsockerlag klar. Frukttill efterrätt är ju dessutom extra bra iförkylningstider, särskiltcitrusfrukter eller kiwi packade med c-vitamin
Häll sockerlagen över frukten och låt stå övertäckt i rumstemperatur till nästa dag. På begäran kommer här receptet på de kanderade fikonen (eller annan frukt) som jag påbörjade igår
Koka snabbt ihop socker, vatten samt saft från lime och clementintill en sockerlag. Sockerlag. Lägg upp fruktenfint på tallrikar och toppa med kokosglass och kokosflingor
Koka snabbt ihop socker, vatten samt saft från lime och clementintill en sockerlag. Sockerlag. Lägg upp fruktenfint på tallrikar och toppa med kokosglass och kokosflingor
Då kom minbriljanta kollega Lisa på idén att det vore nog gott med en passionsfruktsmousse på. När all sockerlag är i, sänk hastigheten på vispen och låt vispatill marängen är kall
Häll isockerlageni en tunn stråle i skummet under kraftigvispning. Hon älskar passionsfrukt och tropiskafrukter så det blev en mangomousse tårta med en topping av passionsfrukt
Frukt,. När sockerlagen är varm, häll i den i en tunn stråle iäggvitan medans det fortfarande vispar, och vispa sedan tills den svalnat av, då är det redo att spritsa
Är man hemma från skolan och är sjuk så kan man få blilite extra ompysslad så igår gjorde jag en liten dessert till W med frukt, choklad och vispgrädde