3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Bryn karrén i olivolja i en gryta tills den fått fin färg. Om du silar av grönsakerna från fläskkarrén, får du maximalt med god sky att hälla över köttet vid serveringen
Skala och skär lök, morötter och vitlök i bitar och lägg i grytan tillsammans med krossade tomater, vin, vatten, rosmarin, citronzest, lagerblad, salt och peppar
Under tiden fräser du majs, purjolök, paprika, chili(flakes), (vitlök) och skivad chorizo i omgångar Blanda ner i grytan med krossade tomater och socker när den där halvtimmen har gått
Man kan alltså även använda sig av hel fläskkarré, fläskbog eller högrev. På morgonen masseras kryddblandningen in i köttet, och det läggs i form eller i en stor gryta med lock
Dela tomaterna på hälften och paprikan i klyftor. Karré i lergryta med smak av Örtkryddor Provencal. Ta ut grönsakerna och lägg en skiva av parmesansmöret på varje tomathalva
Fläskkarré är en ganska fet köttbit men passar perfekt till sådan här tillagning. Om du inte har en Crock-Pot gryta så kommer här ett recept på en god karré tillagat i ugnen i mellan tre till fyra timmar