Krydda med senap, smaka dig fram med den krossade pepparen. 350 g fläskytterfilé eller fläskfilé. 1 msk fransk senap. 0,75 – 1 msk hel rosépeppar, grovkrossad. Ja, du kan säkert räkna ut hur entusiastisk man kände sig när man åkte till jobbet… 350 g fläskytterfilé eller fläskfilé
Fläskfilén. Lägg ner alla kryddorna i en mortel och arbeta dem tills rosépepparn är malen. Smaksätt med senapen, salt, svartpeppar och lite sojasås för färgens skull
Ett av de recept som jag lagade allra först med fläskfilé när Darlingen och jag hade flyttat ihop för sådär 14 år sedan. Rosépepparfilé4 p 400 g fläskfilé1 msk margarinsalt och vitpepparSås. 2 dl vatten½ buljongtärning (nu tar jag kalvfond)1 finhackad gul lök2 msk chilisås1 msk soja2 tsk fransk senap1 msk krossad rosépeppar (mosa dem i handen eller mortel)1 pressad vitlöksklyfta2 dl grädde1 msk mjöl eller lite maizenaredningKoka såsen först. 400 g fläskfilé. 2 tsk fransk senap. 1 msk krossad rosépeppar