Servera medtagliatelle, parmesan och cocktailtomater. Bryn fläskfilé med smör i en stekpanna. Hacka basilika och blanda ner tillsammans med crème fraîche och citronskal
Serverades med bandspagetti och färska brysselkål som är familjens favvogrönsak just nu. Mickes Fläskfilégryta500 gram fläskfilé2 gula lökar1 vitlöksklyfta500 gram champinjonerkrydda med salt ca 1 krm av vardera vitpeppar chilipulver curry spiskummin och 1 tsk timjan 1 grönsaksbuljongtärning3 dl vatten2 msk soja1 msk fransk senap2,5 dl matlagningsgräddemjöl till ev redningskiva köttet och stek, hacka lök och skiva champinjoner och stek med köttet krydda. 500 gram champinjonerkrydda med salt ca 1 krm av vardera vitpeppar chilipulver curry spiskummin och 1 tsk timjan
Pepprig fläskfilégryta på ytterfilé. Fast inte i bemärkelsen att häva otur genom att ta i trä, utan i en helt fantastisk gryta med massor av goda smaker från fem sorters peppar, bacon, purjolök, grädde och crème fraiche
Fick ett sånt sug efter just fläskfilé med krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge. Jag mixade ihop en god sås på lite sweet chili, vitlök, schalottenlök och paprika, spädde med grädde och det blev en sån riktig dundergod middag
Igår bjöd vi några av våra vänner över på söndagsmiddag och resultatet blev en urgod fläskfilégryta. Jag använder nästan alltid fläskytterfilé istället för fläskfilé för jag tycker det blir lite mer kött att jobba med än vad det är med fläskfilé som man oftast får ta bort halva ungefär
Baconsås med pasta blev dagens middag, hos oss i kväll. Har provat det många gånger både till lasagne och tagliatelle, och varje gång blir det bra, så jag kan verkligen rekommendera det
Denna fläskfilégryta svängde jag ihop i söndag av lite av varje som fanns hemma. Äntligen har jag landat i soffan efter en ganska hektisk dag med bland annat julhandling på Ica Maxi och julpyssel hemma
Krämig fläskfilégrytamed hasselbackspotatis. Stek i rikligt med smör i en panna (i två omgångar, annars blir köttet lätt kokt i stället för brynt om man lägger allt i pannan på en gång) så det får fin färg på båda sidor
Fläskfilégryta i krämig balsamicosås med champinjoner. Servera medtagliatelle. Solen har varit framme men blåsten ute är verkligen iskall så jag har hållit mig inomhus med tända ljus och lite kökspyssel idag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.