Svetta den gröna currypastan i en het panna och tillsätt sedan den strimlade gula löken. 12 msk grön currypasta. 1Torsk i grön curry600 g fryst torskfilé 1 gul lök, strimlad 2 msk grön currypasta 2 klyftor vitlök, skivade 1 citrongräs, krossat 50 g färsk ingefära, skalad och skivad 1 grön chilifrukt, skivad 400 g kokosmjölk 1 dl grädde 1 lime, saften 1 dl thaibasilika, plockade blad 1,5 msk fisksås 100 g sticklök/vårlök 100 g sockerärtorTorsk i grön curry
En krämig fiskgryta som får smak av apelsin och curry och som man helt enkelt bara vill ha mer av. Servera fiskgrytan tillsammans med kokt potatis och exempelvis lätt förvällda bönor
4 600 g alaska pollock 900 g potatis 250 g broccoli 2 dl vispgrädde 2 dl vatten 1 fiskbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 1 msk curry 1 msk maizena majsstärkelse salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Lägg i currypastan så den får fräsa med vitlöken. 750 g fiskfilé av gös eller torsk (jag tycker pangasius eller hoki fungerar också)2 vitlöksklyftor2 msk jordnötsolja1-2 msk grön currypasta1 burk (400 g) kokosmjölk1-2 tsk fisksås10 blad thaibasilikaeller vanlig basilika3 msk hackad färsk korianderlime och jasminrisSkär fisken i 3 cm stora bitar
Enkel fiskgryta med potatis och curry. 600 g fast potatis2 morötter1 gul lök1 vitlöksklyfta1 msk tomatpuré 2 tsk curry 8 dl vatten2 msk grönsaksfond300 g fisk, t ex torsk och lax100 g färska sockerärter. Fräs i en gryta med oljaTillsätt tomatpuré och curry och låt fräsa 1-2 minuterTillsätt
a curry, ingefära, sambal oelek, torskfilé, pak choi och limeblad. Smakrik fiskgryta med bl. Pressa ner vitlök och rör i sambal oelek, ingefära, curry och tomatpuré