Fina fisken recept

Fina fisken

Fina fisken

Lägg blandningen över fisken. (jag lade i min i crème fraicheblandningen, det blev inte bra så jag rekommenderar att man strör osten över fisken och såsen istället)

Fina fisken

Ju tjockare fisken är desto längre tid behöver den. Servera med färsk potatis, creme fraiche och dill eller lägg fisken på hårt tunnbröd

FINA FISKEN

Jag har länge försökt få till den där perfekta fiskgratängen. Utan att lyckats. Jag har läst recept, provat olika sorters fisk, vart ambitiös och verkligen gjort gedigna försök att få till den där saftiga, mjuka och välkryddade kombinationen
Fina fisken!

Fina fisken!

Några tappra deltagare har bidragit med fina fiskrecept. Första omgången med Månadens receptutmaning här på bloggen, den här gången med temat fisk
Fina fisken

Fina fisken

Snåla inte med saltet då det verkligen får fram och förhöjer smaken på fisken. Piffa fredagsmiddagen med enkel lax, snabbt och gott
Fina fisken med pesto och pinjenötter

Fina fisken med pesto och pinjenötter

Tina fisken om den varit fryst. Ta upp fisken ur formen och slå av det spad som bildats. Lägg spenatblandningen i formen och placera fisken ovanpå
Fina fisken!

Fina fisken!

600 g fiskfilé, t ex sej eller hoki2 vitlöksklyftor2 paprikor1 purjolöksmör2 dl vatten2 dl vispgrädde2 fiskbuljongtärningar4 msk sweet chilisauce1/2 tsk saltGör så härSkär fisken i 3 cm stora bitar. Lägg i fisken och låt det sjuda 3-5 min
fina fisken

fina fisken

Placera ut fisken över. Häll på fisken precis så det täcker och servera resten av såsen vid sidan av. Idag är det lager på lager som gäller för mig och då pratar jag inte om kläder (verkligen inte med tanke på det vädret vi har) utan om Mat
Fina fisken!

Fina fisken!

Ta ev ut efter en stund och ös smöret över fisken. Vi åt fisken med buljongkokt quinoa och en sallad. Jag har insett att det börjar bli läge att frosta av frysen och är därför inne i operation tömma frysen
Fina fisken!

Fina fisken!

Jag fick tipset om fisken av min svägerska och så svängde jag ihop en sallad till det. Idag åt jag en riktigt god lunch

Fina fisken

Nyfångade fiskar som hamnat i frysen plockades upp och fick tina. Jag saltade dem inuti och utanpå och lade dem i en smord ugnsform

Fina fisken m ägg

Skär fisken i portionsbitar och strö över salt. Skölj av och torka fisken. Tillsätt smör och vitlök i stekpannan mot slutet av stektiden och ös smöret försiktigt över fisken