Rara Pernilla med bloggen Flower of fame mailade mig receptet på deras nyårsmiddag som jag tyckte såg oerhört god ut, receptet är från Håkan Larssons kokbok Fredagkväll med mat och vin, men jag funderade på vid vilket festligt tillfälle jag skulle kunna laga denna festmåltid
Lägg också till en syrlig grönsak med lite färg, så blir det en festmåltid. Här, runt stugan stryker det både vildsvin och rådjur, men har ännu inte sett någon hjort “live” som man säger
Det är en ganska lättlagad festmåltid att avnjuta till helgen eller förgylla en vardag med. Här får hjortsteken sällskap av en len pumpapuré och smörslungad babygrönkål samt en rödvinsreduktion full av intensiva mustiga smaker
När det är dags för att äta är det bara att värma upp och ploppa i fisken, å vips sa har den en riktig festmåltid utan en massa fix å trix när du har gäster
Igår hade vi gäster över på middag, började dagen med lite shopping i Farsta centrum för att sen åka hem och jobba lite på vårt nystartade företag (mer om det sen), sist svängde vi ihop en liten festmåltid
Tillsätt vinet och när de ångat bort tillsätt 2 dl buljong. 3 dl vitt vin (matlagningsvin går bra). Ställ en wok/paella panna på spisen och vrid på högsta värme
Enklare kan man inte fixa en festmåltid, fast man måste ju bo i Sverige och ha tillgång till att köpa färska räkor och då speciellt dom från Smögen förstås
En riktig festmåltid i all sin enkelhet. Slå över lite vatten eller ännu heller lite vitt vin. Vintips. Vicar's Choice (2188) från Nya Zeeland (95 kronor) har jag tipsat om förut och jag tycker det är ett trevligt och prisvärt vin
Madeiraskyns sötma med sötman och krämigheten i purjolöken ihop med beskan i den krämiga rotselleripurén och den lättsyrade schalottenlöken ger härliga smakkombinationer – en riktig festmåltid
Vi hade våra goda vänner P och K på besök, och vi ville laga en riktig festmåltid som skulle gå att förbereda, så att vi inte behövde tillbringa för mycket tid i köket