Efter vår lilla så återfick han hungerskänslorna och åt två smörgåsar när vi kom hem. I lördags kväll blev det detta lilla enkla tilltugg som en slags förrätt och del av mellomenyn
Tweet Pin It Skriv utFörrätter kan vara lite knepigt ibland, vi tycker att det inte ska ta för mycket fokus från varmrätten och samtidigt så vill man inte att det ska ta alltför lång tid att göra heller
Servera med en god röra som förrätt eller liknande, gör varm smörgås eller ta fram som frukostbröd. På nyårsafton serverade jag Toast Skagen till förrätt (hemgjord god röra) och i år blev det även hembakt bröd som botten
Eller varför inte göra nån god röra med ex, creme freich, dill,rödlök, rom toppa med räkor/kräftor så har du helt plötsligt en liten godbit som en liten förrätt, el tilltugg till drinken
Rosta bröd, använd pepparkaksform så att du får en fin smörgås utan kanter, lägg ett salladsblad på varje brödbit, lägg på skagenröran och till sist garnera med dill, stenbitsrom och några räkor samt paprika
Kanske kan man göra dem lite mindre så att de skulle passa som tilltugg till drinken eller som en förrätt och fylla dem med något extra gott som fetaost, tomater och rökt skinka, eller brieost och kyckling, någonslags spenatröra, grillad paprika eller liknande…
Igår gjorde jag en grymt god förrättssmörgås, jag använde mig av min hemmagjorda Baguette som är sjukt god, jag rostade brödet i en stekpanna med olja och lät det svalna lite innan jag dekorerade med pepparrotsmajonnäs och pepparräkor
Jag tycker att den kan vara jättegott med en bit paé till förrätt eller som pålägg på en smörgås. Paté är den franska motsvarigheten till det som kallas pastej på svenska
Förrätt, höstmat, Svamp, Toast. Den här röran blir god på buffén till bröd, som här som topping på en smörgås, som fyllning i en bakpotatis eller att lägga en klick i en soppa med passande smaker