Majssoppan jag skrev om där i juni är fortfarande en flitigt förekommande vardagsrätt i vårt kök. Instagram är numera mitt forum för matdokumentation, och det var gensvaret från min gamla vän A som fick mig att inse att jag måste se till att åtminstone jag själv kommer ihåg hur det gick till när soppan tillagades
Finhacka den röda chilin. Ikväll så lagade jag en koreansk soppa efter ett tips från en jobbarkompis. Lägg i kycklingen, chilin, svartpepparn, sesamfröna och fräs lite till
Börja med att skala och hacka morötter, fänkål och broccoli i mindre bitar. Skala och grovhacka löken. Stek lök, vitlök och sambal oelek i en stor gryta tills löken mjuknat
Denna soppa får avrunda mitt fisk- och skaldjurstema, som inleddes förra torsdagen. Soppan kom till en fredag då jag tidigt på morgonen upptäckte att vi inte hade så mycket som den minsta lilla gnutta jäst i huset
Stäng av plattan – använd en stavmixern och mixa soppan slät. Tillsätt lite salt och grönsaksbuljong – smaka av, tillsätt mer om du tycker att att det behövs
Skär vitlök, ingefära och chili i mindre bitar. Fräs chili och vitlök i olja utan att det tar färg. 1/2-1 röd chili1 bit ingefära1 vitlöksklyfta2 motötterBroccoliSojabönor250 ml kokosmjölk3 dl vatten + 1 grönsaksbuljongtärningKorianderLime/citronSesamfrönGör såhär. 1/2-1 röd chili
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.