Förrätt pilgrimsmusslor äpple recept

Nyår 2012 – förrätt II

Nyår 2012 – förrätt II

Andra förrätten på nyårsafton gick även den i skaldjurens tecken, nämligen stora fina pilgrimsmusslor som stektes på hög värme
Ceviche med lime och äpple

Ceviche med lime och äpple

Ren enkel förrätt. Tina fisk och pilgrimsmusslor, skär dem i små tärningar. Tärna äpple och paprika och blanda ner
Ceviche med lime och äpple

Ceviche med lime och äpple

Ren enkel förrätt. Tina fisk och pilgrimsmusslor, skär dem i små tärningar. Tärna äpple och paprika och blanda ner

Snittarna till nyårspartyt

Då vi provåt dem igår när de legat på fatet ett tag som det ju blir på ett förrättsmingel. Pilgrimsmusslor (funkar jättebra med frysta) Det går en halv till en pinne, så beräkna efter hur många du vill göra
Ett smakprov från Friuli

Ett smakprov från Friuli

Vi drack vinet till lördagens förrätt, tanken vara att göra en ljummen sallad med smak av Italien för att matcha vinet
Prisvärd nyårsmiddag

Prisvärd nyårsmiddag

Förrätt. Halstra pilgrimsmusslorna i en varm stekpanna med en liten gnutta olja. Toppa med krasse och färska örterHuvudrättFörsiktigt bakad lax med lättrökt flingsalt, dinkelrisotto med pumpa, äpple och västerbotten, halstrad pilgrimsmussla och havskräfta
Rödbetor

Rödbetor

I lördags gjorde jag en förrätt med kokta rödbetor och trots att det var ren improvisation och jag var lite skeptisk till smakkombinationerna, så blev det jättegott
Mat & Vin i fin harmoni

Mat & Vin i fin harmoni

I går provlagade jag förrätten till den födelsedagscatering som jag ska göra på lördag. Receptet innehåller både äppelpuré, bakade äpplen och baconkrisp, så här fanns både syra, sötma och sälta
Självömkan och årets nyårsmeny

Självömkan och årets nyårsmeny

Förrätt. Stekta pilgrimsmusslor med rotselleripuré och äpple. Pilgrimsmusslor i saffranssås. Första halvan av min julsemester var alldeles underbar med julfester, god mat, fina vänners sällskap och julfirande med familj och släkt

God fortsättning!

Denna gång vägrade jag julmat, det hade visst alla andra tröttnat på också istället blev det halstrade pilgrimsmusslor till förrätt, lammstek med sky, gnocchi och mörkgrönsallad med granatkärnor till varmrätt och vaniljglass med frusna lingon och tjinuskisås till efterrätt

Middag, Mello och OS!

Förrätten bestod av tre smårätter och jag gjorde två av dem igår. Krydda pilgrimsmusslorna med salt. Tärna laxen och blanda med äpplet
Intervju med Johan Kullberg

Intervju med Johan Kullberg

Förutsatt att ungarna har tänder och gillar allt så hade jag nog börjat med en förrätt på rökta musslor och grillad pilgrimsmussla
Långlunch på Freemasons i Wishell

Långlunch på Freemasons i Wishell

Jag hann med en riktig retrorätt som förrätt. Gratinerade pilgrimsmusslor. Lättsamt serverat med fänkål och äpple