Till förrätt kan man gärna göra något med fisk eller skaldjur som också är nordiskt och är i säsong under vintern, exempelvis gravade laxrullader med örtcréme (recept kommer så småningom), halstrade pilgrimsmusslor eller en räkcocktail
Då vi provåt dem igår när de legat på fatet ett tag som det ju blir på ett förrättsmingel. Pilgrimsmusslor (funkar jättebra med frysta) Det går en halv till en pinne, så beräkna efter hur många du vill göra
Förrätt. Halstra pilgrimsmusslorna i en varm stekpanna med en liten gnutta olja. Toppa med krasse och färska örterHuvudrättFörsiktigt bakad lax med lättrökt flingsalt, dinkelrisotto med pumpa, äpple och västerbotten, halstrad pilgrimsmussla och havskräfta
I lördags gjorde jag en förrätt med kokta rödbetor och trots att det var ren improvisation och jag var lite skeptisk till smakkombinationerna, så blev det jättegott
I går provlagade jag förrätten till den födelsedagscatering som jag ska göra på lördag. Receptet innehåller både äppelpuré, bakade äpplen och baconkrisp, så här fanns både syra, sötma och sälta
Förrätt. Stekta pilgrimsmusslor med rotselleripuré och äpple. Pilgrimsmusslor i saffranssås. Första halvan av min julsemester var alldeles underbar med julfester, god mat, fina vänners sällskap och julfirande med familj och släkt
Denna gång vägrade jag julmat, det hade visst alla andra tröttnat på också istället blev det halstrade pilgrimsmusslor till förrätt, lammstek med sky, gnocchi och mörkgrönsallad med granatkärnor till varmrätt och vaniljglass med frusna lingon och tjinuskisås till efterrätt