Servera gubbröran som förrätt på t. Tärna äggen och blanda dem med sillen, majonnäsen och gräslöken. Ta upp sillen ur burken och låt den rinna av ordentligt, skär den sedan i kuber
Vispa samman ägg och yoghurt i en skål. ) Vi har ju kört lite av ett menyförslag vad gäller påskmenyn denna veckan upptäckte vi, det började med sillen, fortsatte med efterrätten för att sedan komma en varmrätt, så nu fattas ju bara förrätten
Skiva upp rulltårtan med en vass kniv och servera som förrätt. Inte i form av Påskägg fulla med godis eller bröd, men gärna en inlagd sill och någon god dessert
Till förrätt tänkte jag. För barnens skull ngt påskägg. Kavringsrundell med hemmagjord Gubbröra, Ostflarn med stenbitsrom och räkor och ägghalvor med kaviar/dill
Sedan blev det lite påskbuffé som förrätt trots att vi bara var fem personer. Naturligtvis sill och ägg men även paté och lufttorkad skinka med citroncrème
Jag toppade bara den kletiga gubbröran med den utan klet för ett extra lyft och den är så vackra färger med det gula från äggen, det gröna från dillen & gräslöken samt lite röd/mörklila från löken
Förrätt. RäkcheesecakeDill- och pepparrotssillLöksillMini-anjovispajerÄgghalvor med limeräkorOstpajKöttbullarPåskskinkaJanssons FrestelseVästerbottenpaj med äggröraLammkotletter med örtaioliDeviled eggsHelstekt lakritslammInkokt lax med räktopp
Receptet på pepparotspotatis har jag lärt mig på en matlagningskurs för några år sedan, en smidig förrätt som du kan göra med fördel flera dagar innan och sen bara garnera innan servering
Här lägger jag upp ett snabbt recept som inte bara passar till påsk utan även som tilltugg, förrätt eller bufférätt, de passar dessutom bra i barnens matsäck
Perfekt till midsommarbordet, buffén eller som förrätt. Jag skrev ett inlägg förra sommaren om goda grilltillbehör som är väldigt relevant även till midsommar
Slå försiktigt ett ägg i varje form, äggulan ska vara hel. Skär sillen i små bitar. Gulan ska fortfarande vara lös, men äggvitan ska ha stelnat när kokotterna är färdiga
Mitt bland dagarna så här måste jag flika in med ett härligt förrättsförslag. Onsdagen får bjuda en mild lätt men sanslöst nyttig grönkålssoppa som serveras med ägghalvor – en försmak av påsken