När barnen har kalas så får de saft (ekologisk med så mycket frukt och bär som möjligt) men om vi är hemma själva en vanlig helg så dricker vi enbart vatten smaksatt med bär eller frukt
Vispa ihop den svala kolasåsen med Philadelphia och tillsätt Smetana samt vaniljsocker. När jag provsmakade dessa cheesecakes så slog det mig att Espresso Houses cheesecake troligen inte är ugnsbakad, detta då fyllningen är väldigt krämig och ytan på deras cheesecake är helt slät utan luftbubblor, om man inte ugnsbakar cheesecaken underlättar det vid bakning av botten då man kan grädda den så länge som behövs utan att behöva ta hänsyn till ytterligare gräddningstid senare med fyllningen
Eftersom experimentet blev så bra så bestämde jag mig för att detta får bli mitt bidrag till Arlas sida "Bloggarnas julgodis" som jag blivit inbjuden till, där olika bloggare tipsar om sin bästa sötsak till julen
Jag hade egentligen tänkt att koka ihop en egen sirap smaksatt med lingon men det experimentet lyckades inte utan mitt hop-kok resulterade i en hårt bit lingonsmakande ”karamell”
Nu önskar vi er alla en smarrig helg, med eller utan matexperiment. Okej, förra fredagen skrev vi ju att vi skulle utföra några rabarberexperiment i köket och precis det gjorde vi, man kan nästan påstå att det blev lite av en rabarberfrossa
Detta var ett experiment från min sida som blev helt riktigt bra det enda jag skulle tänkas ändra är att testa att ha chokladkex i botten istället för digestivekex
När den är tillräckligt tjock och har svalnat så att du kan peta i den utan att få tredje gradens brännskador är det bara att hälla ut den på ett bakplåtspapper, eventuellt placerat i en form, men för mig fungerade det med att bara lägga papperet direkt på bordet och låta det hela svalna där, det flöt inte ut
Det här var ett första experiment som föll ganska väl ut, men jag kommer att experimentera vidare med att till exempel göra en bas på kokt sockermed pepparkakskryddorna likt när man sätter en pepparkaksdeg