Så delar du hummern. Färsk hummer är säkerligen godast men jag hade inte tillgång till det så jag köpte förkokta frysta små rackare som fick tina i kylskåpet nästan ett dygn innan
Fyll sedan hummerskalen med röran och till sist dela stjärtbitarna och lägg på toppen. Börja med att dela de tinade humrarna längst med mitten där skalen liksom går ihop på "magen" sätt i kniven och skär ut till stjärtens mitt
Blanda övriga ingredienser och fördela över hummerhalvorna. Dela humrarna på längden. Vi brukade gå förbi restaurangen på vägen hem efter sol & badande, och så kollade vi om de hade någon färsk hummer
Dela körsbärstomaterna i halvor och lägg i stekpannan/traktörpannan. Amerikansk frysthummer är helt ok till att gratinera eller som här, göra pastasås av
Dela i halvor och ta bort den svarta strängen. Det finns många recept på denna klassiska nyårsförrätt, men en sak är gemensam och det är att du måste koka din egen hummerbuljong
Dela bröden och pensla dem med smält smör och värm dem i några minuter tills de blir lite krispiga. Blanda det med hummersmöret som finns i huvudet på hummern
Delahummerstjärtarna i fyra delar. Frysthummer finns ju ofta att tillgå till bra pris i mataffären, och någonstans känner jag själv att denna typ av pasta passar aningen bättre framåt vårkanten än mitt i vintern
Ni kan dela baconskivorna i mindre bitar så det räcker till alla. Jag är inte så vidare glad för de där frysta fiskblocken, färdig panerade frysta fiskar eller fiskpinnar
Dela ev filéerna. Använder du djupfryst fisk så låt den tina lätt så att du kan skära den. Skaldjur som räkor, krabba, hummer och liknande ska aldrig koka utan bara värmas upp