Citron och hallonglass recept

Glass och sorbet - grunderna

Glass och sorbet - grunderna

Tillsätt jordgubbspurén ochcitronsaftenoch rör om ordentligt. Kör hallonglassen i glassmaskinen och när den bildat glass så blanda i de avrunna lätt syltade hallonen
Raw Hallonglass

Raw Hallonglass

Mixa allt i en mixer och lägg direkt i valfria serveringsskålar (jag valde att lägga glassen i urgröpta citroner)
Hallonglass

Hallonglass

Glassen gjorde jag genom att mixa en avokado, massa frysta hallon, lite vatten och saften från en citron

(raw + vegan) Hallonglass med lime

Hur som helst är den fantastiskt god, raw, vegansk och superenkel att göra. Enkelt och supergott är min melodi
Påsklördag!

Påsklördag!

½ tsk pressad citron. Igår så hade vi främmande och jag hade gjort i ordning en liten förrätts tallrik med lite olika små röror
Glass i stora lass

Glass i stora lass

Tillsätt jordgubbspuré ochcitronsaftoch blanda ordentligt. Kör hallonglassen i glassmaskinen och när den bildat glass så blanda i de avrunna lätt syltade hallonen
En helg med mycket god mat

En helg med mycket god mat

Vi lagade fiskburgare med paleobröd, cole slaw, avokadoröra, citronmajonnäs, gurka, tomat och sallad
Utmaning: Prova att äta naturligt!

Utmaning: Prova att äta naturligt!

Fisksoppa med citronoch kokosmjölk (undvik purjolök och ärtor om du äter enligt FODMAP). Banan- ochhallonglass, vaniljglass på kokosmjölk
Glass från Chokladfabriken, Stockholm

Glass från Chokladfabriken, Stockholm

Bland smakerna finns Hallonyoghurt med kakdeg, Manjariglass med brownie, Citron med choklad- och lakritsrippel, Pistage- och chokladrippel, Körsbär och vit choklad, Äppleglass med vit choklad, Vaniljglass med chokladkulor och Hasselnötsglass med karamellrippel
Hallonglass

Hallonglass

Vispa grädden och blanda med bärmoset. Skeda upp och garnera med hallon och rån. Koka socker, vatten ochcitronsaft på svag värme till en simmig lag, ca 10 minuter. Blanda sockerlag och 300 g hallon (spara 100 g till garnering). 2 msk saft av citron

Hallonglass

Vispa grädden och blanda med bärmoset. Skeda upp och garnera med hallon och rån. Koka socker, vatten ochcitronsaft på svag värme till en simmig lag, ca 10 minuter. Blanda sockerlag och 300 g hallon (spara 100 g till garnering). 2 msk saft av citron
Glass, Kesobröd och syrad rödlök

Glass, Kesobröd och syrad rödlök

Hallonglass. Första veckan ska jag och Vincent bara vara hemma, små dagsutflykter till Kungälvs Fästning eller Borås Djurpark
Efterrätter till nyår?

Efterrätter till nyår?

Blanda ihop kesellan, citronskaloch socker. Citroncheesecake med lakritspegel. Smula sönder kex och kakor och blanda med smöret