Jag la till röd mild chili och lite skivad lök också, det är valfritt – smaksätt med vad du har. koka upp lagen igen, krydda med tex torkad röd chili och häll över grönsakerna i rena små burkar
) Fräs hacket i rikligt med olivolja, fräs också chilipulvret. I går var det så ruggigt väder att det passade bra med något riktigt värmande, att somrarna kan bli så olika vädermässigt
Tillsätt vitlöken, chilipulvret och spiskumminen. Skala och finhacka löken och vitlöken. En skål med en värmande, kryddstark vegetariska chili till lunch känns inte helt fel nu när temperaturen krupit nedåt
Varva gurkan medlök, vitlök och chili i väl rengjorda burkar. Skölj timjan och chili. Ta upp squashen med hålslev och lägg i varma, väl rengjorda burkar
Skiva också chilin och blanda slarvigt medlöken på skärbrädan. Stjälp sedan ner rödlök och chili och låt sjuda i några minuter, tills du ser att rödlöken börjar ljusna i färgen
Koka under tiden lagen med kryddorna och låt sedan svalna. Strimla lök och purjolök, skiva moroten. Efter att ha sett Jul med Ernst där han la in lax i en 1-2-3 lag så blev jag sugen på att testa. 1 rödlök · 5 cm purjolök · 1 morot · 10 st krossade kryddpepparkorn · 10 st kryddnejlikor · 1 tsk bruna senapsfrö · 2 lagerblad. 1 rödlök. 5 cm purjolök