Så när jag hittade en sås som baseras på just rostad vitlök så lät det ju riktigt gott. Såsen smakade utmärkt tillsammans med grillad lammrostbiff och ugnsbakade rödbetor
Rödbetsblasten är nästan ännu godare. Varje vecka får jag rödbetor med blast, betorna ångkokar jag eller äter råa som de är, blad och stjälkar strimlar jag och förväller snabbt och fryser in i portionsförpackningar och använder ungefär som spenat
inlagda rödbetor. Svaret här hemma blev pyttipanna på stekhällen. Pyttipanna på stekhällen. Salt & peppar (ska du bjuda småttingar är det bättre att ställa fram detta på bordet i efterhand)
1 sats 2 tsk salt 2 l vatten 1 kg rödbetor med blast Lag 9 dl vatten 2 dl ättika (12%) 3 dl strösocker 10 vitpepparkorn 10 hela nejlikor 2 lagerblad 1 cm pepparrot Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Tvätta rödbetorna och skär bort blasten. Översta hyllan i vårt kylskåp består just nu av ett helt gäng tunga burkar med diverse godsaker i - pappas ättikskurka och saltgurka, inlagda rödbetor och plommonmarmelad
Blasten är full av näring och kan med fördel mixas med. För energin, för att den har en renande effekt på levern, den motverkar cancer ochär bra för cirkulationen, hjärta och kärl
Skär av blasten från rödbetorna och skölj dem rena från eventuella jordrester och annan smuts. Så här års är de svenska rödbetorna som finast och vad är inte ett bättre sätt att ta till vara på dem, än att lägga in dem