Eftersom att jag just nu försöker bli mer basisk i kroppen tycker jag att det är kul och intressant att utforska och experimentera med raw food och äter mer levande föda
Sanna Ehdin har skrivit en receptbok som heter Sannas matbok, för den självläkande människan, så där hittar man en massa enkla, mättande recept som baserar sig på IFD-principen
Mkt av det vi äter som exempelvis socker och vetemjöl försurar kroppen och annan föda som exempelvis citron blir basisk i kroppen och balanserar därför ph-värdet
Jag har funderat mycket sista tiden på hur jag ska gå till väga för att bli basisk i kroppen och återfå min mage i balans igen efter fusk på semestern i sommar
---Recept på råkost/raw food från Christer Barregren på Bums. Ingredienser5-6 dl Mandelmjölk1/5 avokado1 msk gojibär1 msk maca1/5 msk chiafrön1/5 msk hampafrön1 msk kakao1 tsk kanel1 tsk ingefära1/5 msk björksockerSå här gör duBlötlägg chia- och hampafröna 5-10 minuter så det blir en geleliknande gegga
Recept från Amanda Beran på artali. Ingredienser2 ½ dl blötlagda chashewnötter1 ½ dl gul lök1 morot3 msk färskpressad citronjuice2 msk vattenSaltSå här gör duBlötlägg nötterna över natten/dagen och skölj noga
"ni kvinnor snackar om att föda barn. Nää. Nu har det gått 9 dagar igen sen jag bloggade förra gången. Men den här gången har jag åtminstone "giltigt förfall"
Tanken är inte att jag skall ge er recept som skall följas till punkt och pricka utan visa några av mina favoriter (visserligen rätt mycket made up as I go along, men ändå) och få igång kanske nya idéer för era egna gröna middagar
Jag kommer också att hjälpa detoxen på traven med basisk och detoxande mat. Jag kommer även att ge fler tips under veckan med recept på bra detoxande föda/mat/smoothisar osv
Det enda kapitlet jag undrar över är när han pratar om sur och basiskföda, dvs att kött är surt och skapar sura kroppar och grönsaker är basiska och balanserar upp en sur kropp, vi ska vara basiska