Frityrsmeten kan smaksättas med lite curry, vitlök eller chili om du gillar det. Hej på er,. Nu har det varit asieninspirerad matlagning här hemma igen
En sjuhelsikkes macka med de bästa friterade lökringar jag har smakat. Blanda ihop frityrsmeten. Malin skrev och eftersökte de där perfekta lökringarna som jag skrev om för längesedan
Sydsvenskan hade en gång en av vårt lands bästa matskribenter, Anna Greta Persson. Doppa lökringarna, några i taget i frityrsmeten och låt dem sjuda guldgula, spröda
Har du persiljekvistar så doppa dem i frityrsmeten och friterar tillsammans med potatisen. 2 dl vetemjöl + 4 msk vetemjöl till att pudra över innan man doppar i frityrsmeten. 2 dl vetemjöl + 4 msk vetemjöl till att pudra över innan man doppar i frityrsmeten
Jag tog dock på mig utmaningen att ta reda på bästa möjliga vegosubstitut till den klassiska firren. (Det vill säga, inte riktigt som på bilden, där jag hade råkat köpa färdigtärnad tofu och slet som ett djur för att silkestofun (den stora biten) inte skulle rasa ihop när jag tog upp dem ur frityrsmeten, den på bilden var den enda av fyra bitar som höll ihop)
Och det bästa med att steka ett ägg, sunny-side-up, är att gulan fortfarande är dallrig, så när du skär igenom den bildar den nästan som en dressing då den blandas med salt och olja från övriga ingredienser, så du behöver helt enkelt inte dressa din sallad på något annat sätt
Men det bästa av allt är kanske ändå priset. Vi andra hjälpte också till och det var verkligen en perfekt fritto misto med den lätta, bubbliga och krispiga frityrsmeten
Nästa rätt var dock den allra bästa. Till lunch på jobbet brukar jag ofta ta med mig matlåda hemifrån. Dels för att det är billigare än att gå ut varje dag, men också för att det är godare
Tanken är att skapa ett program som kombinerar det bästa från sociala mediers avslappnade stämning och närhet till tittaren med TV programmets kvalité och ambition
Miljön är inte den bästa för en lugn måltid, men så är det ju ofta i lunchsammanhang. Frityrsmeten är underbart frasig, aningen flottig, och smakar fullständigt ljuvligt