) Lägg i bakplåtspapper i två brödformar alternativt smörj/olja (så att inte brödet fastnar). För tillfället är hela vårt hus fyllt av denna doft då jag just avslutat ett brödbak
Då fanns det inte lika många alternativ i brödaffären som det finns nu. för tillfället. Ja, allt jag lagar får inte mig att tänka på Stenmark…men just sirapaslimpan flyttar mig tillbakatill sjuttiotalet, då man rullade in TVn i klassrummet, lektionerna slutade för dan och ALLA såg Stenmark vinna slalomtävlingarna i nån avlägsen alpstad
Bakade det här mjukbrödet till julafton, riktigt gott och saftigt. Det enda jag ändrat är att jag valt att ta bort 5 msk brödkryddor och istället lagt till 100 g valnötter, men det är ju en smaksak. 1 dl vetegroddar. Alternativt gör halva satsen i en form och grädda då ca 60 minuter. 5 msk brödkryddor och istället lagt till. 1 dl vetegroddar
Om du trots denna kost skulle råka ut för en förkylning eller någon annan sjukdom, och vill ha hjälp snabbt med att krya på dig, kan Minutkliniken vara ett bra alternativ
Här listar jag några alternativ och i toppen hamnar sesamfrö, vetegroddar och chiamjöl. Vetegroddar. Jag har fått en fråga om vegetariska alternativtill berikning av barngröt om man inte önskar att använda paltbröd eller blodbröd
Det är en bra källa till flera mineraler som järn, zink, fosfor, kalcium, magnesium och kalium. När det kommer till vitaminer är det framför allt B-vitaminer som det finns rikligt av
Öka ditt intag av magnesium genom att äta mer av gröna grönsaker, råris, valnötter och mandel, solrosfrön, linser och vetegroddar som alla har höga värden av magnesium
Bikarbonatbröd tycker jag är ett snabbt, enkelt och gott alternativ men jästa bröd vinner ändå. Grundreceptet innehåller mycket vetemjöl så för att få i oss lite fibrer tillsatte jag pumpakärnor och vetegroddar i degen
Tillsammans med lite andra produkter blir det en fantastiskt och hemmagjord mûsli. Häll i blåbären, krossade linfrön, hackade aprikoser och vetegroddar
Baka ut degen på en gång till 20 småfranskor som får stå på övertäckt plåt i kylen över natten. Pensla bröden med vatten och strö över valmofrö eller annat efter smak, (sesamfrön är ett gott alternativ), gräddas i 250 grader i ca 12 minuter. 1 dl vetegroddar eller vetekli