Blanda då bara allt till såsen i en bunke, lägg filéerna i en smord ugnsform och slå såsen över. Det här är en sådan rätt som går lika bra att göra i ugnen om man vill att maten ska sköta sig ännu mer själv
Han har allt en dold talang som han inte visar så ofta. När jag kom hem hade mannen min lagat mat och hällt upp ett glas vin till mig, han vet vad jag vill ha
Såå gott och man kan toppa den med allt möjligt. Som avslutning några matbilder från i lördags. Den vanliga instruktören var på kurs så vi hade en inhoppare som hade såååå tråkiga låtar, man började knappt svettas
Det är trots allt få saker som är mer snabblagade, goda, lätta och hälsosamma än färsk fisk. Sommarmat ska vara enkel och snabblagad men ändå fräsch och lätt tycker jag
Men att göra precis alltinomhus, för att sedan snubbla ut genom en sko-översvämmad hall för att ta sig till grillen där man inte haft tålamod att vänta in den perfekta glöden…
Mina barn har gått på samma förskola sen de var två år gamla, men nu få de alltså dela på sig för första gången sen dess, eftersom sonen ska börja i förskoleklass, och den ligger nere på skolan
Monika Ahlberg är självlärd kock somalltid har haft fokus på ekologisk mathantering. Jag lagar mina grönsaker efter säsong men ugnsbakade rötter och benor är alltid en favorit liksom stekt sparris med min ljuvliga basilikasås
Grilla, stek eller koka laxen, allt efter tid och humör. Det här är enkel sommarmat. Basilikasås2 dl crème fraiche (fullfet eller kokbar med mindre fetthalt)½ hönsbuljongtärning½ kruka basilikasalt, peppar(eventuellt några droppar pressad citron ,smaksak)Koka upp fraichen med buljongtärningen
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
När jag så frågade mamma vad hon var sugen på till middag ploppade förslaget om kräftor upp och jag, som har en sambo som avskyr allt vad skaldjur heter, var inte sen att hoppa på ett sådant utmärkt förslag