Mina olivträd som stått i uterummet har fått flytta ner till källaren för vintervila. De står med pelargoner, buxbom, japanska lönnen, krukade clematisen osv
Gröna skafferiet har på sin blogg ett återkommande inslag - Säsongens bästa. Varje månad belyser hon en råvara som är i säsong och sedan får alla som vill hjälpas åt att samla ihop fantastiska recept på just denna produkt
Jag måste säga att det högg till i hjärtat när jag övervintrade gasolgrillen. Idag har vi haft en höstträdgårdsdag här hemma där vi plockat undan alla sommargrejer och även krattat löv osv
* Ca 12 fina potatisar* Bladpersilja, timjan och basilika (eller vad du har som övervintrat ute i landen)* Flingsalt, vitpeppar* 1 vitlöksklyfta* 50 gram smör* 2 msk olivoljaGör så här
Varför kunde jag inte bara vara en sådan där halvtråkig övervintrad miljöpartist, med en sliten gammal rödgul ”kärnkraft-nej-tack”-pin på koftan som ständigt ska påminna en om att bordsvatten minsann är det bästa att servera, till fiskbullarna
Jo man häller i vildfågelfrö, slevar upp i små gammeldags kaffekoppar, sticker ner en lagom lång bit hushållssnöre i mitten, låter stelna och hänger sedan upp de goa bollarna i närmsta buske eller träd- till gagn för för övervintrande blåmesar och talgoxar
Lagom mängd jordbruksarbete – särskilt när man bara låter dem övervintra – och ändå den där känslan att trava runt barfota i gräset och liksom skörda vad jorden ger…
Två misslyckade försök blev det, som mest liknade gammal övervintrad ketchup. En av mina goa svärsöner, Anders, härstammar från de djupa skogarna i norr, närmare bestämt från Backträsk