Jag måste säga att det högg till i hjärtat när jag övervintrade gasolgrillen. Idag har vi haft en höstträdgårdsdag här hemma där vi plockat undan alla sommargrejer och även krattat löv osv
Och så har jag köpt en kruka med ett (mycket litet) olivträd. Om Spättagratäng florentine var ett vin skulle det stå under avdelningen Mild & delikat på Systemets hyllor
* Ca 12 fina potatisar* Bladpersilja, timjan och basilika (eller vad du har som övervintrat ute i landen)* Flingsalt, vitpeppar* 1 vitlöksklyfta* 50 gram smör* 2 msk olivoljaGör så här
Varför kunde jag inte bara vara en sådan där halvtråkig övervintrad miljöpartist, med en sliten gammal rödgul ”kärnkraft-nej-tack”-pin på koftan som ständigt ska påminna en om att bordsvatten minsann är det bästa att servera, till fiskbullarna
Har varit i växthuset och pysslat lite, tagit sticklingar av olivträden… brukar ha tur med dem. Idag har det varit fint väder, moln och sol om vartannat
Jo man häller i vildfågelfrö, slevar upp i små gammeldags kaffekoppar, sticker ner en lagom lång bit hushållssnöre i mitten, låter stelna och hänger sedan upp de goa bollarna i närmsta buske eller träd- till gagn för för övervintrande blåmesar och talgoxar
Lagom mängd jordbruksarbete – särskilt när man bara låter dem övervintra – och ändå den där känslan att trava runt barfota i gräset och liksom skörda vad jorden ger…
Två misslyckade försök blev det, som mest liknade gammal övervintrad ketchup. En av mina goa svärsöner, Anders, härstammar från de djupa skogarna i norr, närmare bestämt från Backträsk
I Spanien växer olivträden lite överallt. Om du gillar detta inlägget, dela det här. 991115. Med så stor tillgång på oliver och olivolja är det kanske inte så konstigt att man i Spanien också är duktig på att göra en mycket god och smakrik olivröra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.