Häll därefter över den varma ättikslagen, alla senapsfrön och sätt på locken och låt svalna. 1 kg gurka av typen Västeråsgurka, gurka man odlar på friland för inläggningar. 1 kg gurka av typen Västeråsgurka, gurka man odlar på friland för inläggningar
Blanda ättikslagen med ättika, socker, vatten samt kryddor som , senapsfrön, skalad grovhackad pepparrot, dillkronor eller dillfrön samt vitpeppar i en kastrull
Koka ihop ingredienserna till ättikslagen och häll den över gurkorna. För några helger sedan var jag på besök i Mariefred och hann förbi bondens egen marknad, som jag gillar så mycket… Fick bla med mig en påse full små späda västeråsgurkor hem… Självklar slank några ner som dom var, men de flesta hamnade i en gigantisk burk, inlagda så vi kan njuta hela hösten
Tillsätt alun och låt ättikslagen svalna. Här kommer ett recept på världens godaste ättiksgurkor. Receptet är från min gammelmormor och det recept som gör gurkorna allra godast
Blanda ättikslagen och häll den över gurkskivorna. Tvätta och borstagurkorna väl. Skär dem i ½ cm tjocka skivor och varva med senapsfrön och dillkronor