De här små, vackra lökarna brukar jag göra ofta, när jag ska bjuda på fläsk eller fågel och kan lätt bli beroendeframkallande om man gillar sötsyrliga ättikslager
Koka upp ättikslagen tillsammans med kryddorna. Ansa och skär grönsaker och rotfrukter i fina skivor. Skär den i sneda bitar och varva med grönsaker, rotfrukter och havtorn i bitar i en skål eller glasburk
Ett gäng röda som bland annat hamnade på en enkel bruschetta med vitlök, oregano, ramslöksolja (gudagott i detta sammanhang), svartpeppar och flingsalt samt ett gäng gröna tomater som jag la in i ättikslag
Lägg dem sedan i ättikslagen ett par timmar. Blanchera rotfrukterna i lättsaltat vatten. Servera med rotfrukter, tomat, skottsallad, gräddfil och vinägrett
Och mina favoriter är klara sillar i kryddig ättikslag med mycket lök. Blanda ihop en ättikslag med kryddor, rotfruker och den smaksättning som du gillar