Älggryta av innanlår recept

Älggryta med nypon & skockor

Älggryta med nypon & skockor

Smaka av med salt, peppar och späd eventuellt med mer vatten till önskad konsistens. En kryddig höjdare ifrån Rhonedalen med smaker av fat, björnbär, viol, peppar, tobak och kakao
Jämtländsk älggryta

Jämtländsk älggryta

innanlår eller färdiga älggrytbitar. Ansa och skölj brysselkålen och tillsätt den när ca 5 minuter återstår av koktiden

Älggryta med nypon

Servera älggrytan med ris eller potatis. Smaka av med salt,peppar och tillsätt créme fraich. 1,5 kg älgkött (ex,en stek avinnanlår eller bog)
Nypon & älggryta

Nypon & älggryta

Kul, men man blir verkligen lite dum i huvudet av att hoppa in helt i projekt. Här kommer en favorit i repris

Älggryta med kantareller

Receptet på älggrytan är är ursprungligen från en tunn äldre norrländsk kokbok, Festglada elfsbygourméers kokbok – med dofter av Norrbotten och heter där Hjalmars viltgryta

Vårig älggryta

Tillsätt senap, messmör och créme fraiche, koka upp, smaka av med salt och vitpeppar. Lägg köttet i 1 liter vatten med 1 tsk salt och låt koka upp, häll av och skölj köttet´, ställ åt sidan. 500 g älgkött tex fransyska eller innanlår

Älggryta med glögg

Smaka av köttet, koka längre om det är segt. 700 g älgkött (innanlår) skuret i 3x3 cm bitar. Fräs kött och lök i olivolja och tillsätt glöggen