Svampsåsen är inspirerad av en kantarellsås vi fick på nyår men då jag inte hittade några kantareller i affären valde jag champinjoner och gjorde lite andra små justeringar
Igår åt vi filén med potatispuckar, balsamicosås och kantarellsås. När det var dags för frukost ville Ida titta på Eric Saade på Youtube så jag fick en lugn stund i tv-soffan med te och mackor samtidigt som jag lyssnade på Leila Lindholm, så nu är jag inspirerad att baka
Vi började kvällen med att premiärdricka glögg för säsongen. Till det serverade jag potatispuckar, potatismos, balsamicosås, kantarellsås, broccoli, ugnsbakade tomater och sallad
Vuxen restmatMed mycket kött kvar så blir det en pyttipanna av resterna, några kokta potatisar, morot, lök och torkade örter (timjan, rosmarin tex) i stekpannan
Tillsätt smöret och krydda med salt och peppar. Till fredagens älgfilé serverade jag en kantarellsås. Kantarellsås ½ liter rensade kantareller 2 msk smör salt vitpeppar 2 msk vetemjöl 2-3 dl vispgrädde 1-2 dl vatten 1 msk vilt- och kantarellfond 0,5 dl vitt vin Dela de största kantarellerna i mindre bitar
Galet mycket mat med värsta lyxfrukostarna med nybakade scones, ostar, hemkokta marmelader, frukt och grönt, maffiga kanelbullar, älgfilé, en sagolik butternutcreme, kantarellsås, chokladfondant och ja gud vet allt