Och så ner med kryddorna, mortla enbären lite. Det är ju säsong för älg och annat vilt. Tyvärr överdoserade vi sardellerna lite så det kvävde den goda älgsmaken, försiktighet anbefalles alltså vad gäller sardellanvändning här
Hacka rosmarin och enbär. Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. 1 kg innanlår av älgkalv. 10 enbär. 1 kg innanlår av älgkalv. 10 enbär 4 vitlöksklyftor Rökigt flingsalt (Maldon‘s använder jag)
2 msk krossade enbär. 2 msk krossade enbär. Tjälknöl. Tjälknölen är resultatet av en smått genial tillagningsmetod, där det fortfarande frysta köttet steks i ugn, länge och på låg temperatur
Tillsätt krossade enbär, smulade trattkantareller, soja, salt och peppar. Savojkåldolmar på älg, 6 personer ca 60 minuter. 400 g älgfärs. 6 enbär. Savojkåldolmar på älg, 6 personer ca 60 minuter 1 savojkålshuvud. 400 g älgfärs. 6 enbär trattkantareller, torkade
Varje gång jag känner smaken kittla min tunga hamnar jag på en mossig sten i Värmlands urskog, där jag en gång satt och väntade in en älg för ett reportage om ett kvinnligt jaktlag