Strö rikligt med fint riven parmesan mellan alla ägg, låt osten smälta något. Bakade ägg i tomatsås. parmesan, rivenextra olivolja TILL SERVERINGRucculaOlivoljaBalsamico Nybakt bröd Hetta upp en stor stekpanna med olivolja
Till frukost äter jag själv i princip alltid ägg i någon form. Efter att ha fått ett gäng frågor det senaste om hur man skall lägga upp en lågkolhydratkost enligt mitt tycke, kommer här några idéer i en serie inlägg
Värm upp en stekpanna med kokosolja i och häll sedan äggsmeten däri. 2 ägg2 msk havregrädde1 nypa chiliflakes3-4 champinjoner, skivade1 salladslök, skivad tunt1 näve färsk babyspenat1 msk pinjekärnor3 basilikablad1 msk riven grönmögelost, eller parmesan1 msk kokosoljaVispa ihop äggen, grädden och chiliflakes. 2 ägg. 1 msk riven grönmögelost, eller parmesan
Blanda ner ägg, riven parmesanost samt vetemjöl och örter. Min vän Sara bjöd på supergoda fritters häromdagen och de var smått beroendeframkallande, jag åt dem till frukost igår och lunch idag
Gröp ur avokadon lite grann så du får lite mer plats för ägget, jag brukar skära av en liten bit under avokadon också så det står rakt upp i formen annars lutar den helst omkull
Alltså att doppa brödet i ägg- och parmesanröran, helt ljuvligt gott. Här kommer en liten guide hur du går tillväga för att göra bästa ägg cocotte, en perfekt frukost eller brunchrätt
Frukosten är precis uppäten och idag flaggar jag för äggfyllda avokadohalvor med riven parmesan. Gör hålen lite större i varje avokado genom att gröpa ur dem lite, annars får du inte plats med äggen
Lägg dom bara precis intill varandra i det mönster du vill. Om inte hela brytbrödet går åt så kan du enkelt bryta isär och frysa ner portionsbröden och sedan tina upp till en frukost eller lunch
Surdegsmacka med bladspenat, pocherat ägg och parmesan, blåbärs- och hallonsmoothie med kardemumma och en kopp grön mango te blev det till frukost imorse
Eftersom jag har förstått att en del LCHF-are också hittar till min blogg har jag tänkt samla mina LCHF-recept i det här separata inlägget, som jag uppdaterar vartefter
På bilden har jag grillad kyckling, bacon, parmesan, ruccola och currysås. För tillfället är jag helt såld på wraps och äter det i stort sett varje frukost
Lägg bollarna på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Tänkte bara mitt cashewnötsbröd (men göra det på mandelsmör istället) och ta med och äta till frukost dagen efter tävling